SoletAer solvärmepump

SoletAer kombinerar solvärme med en inbyggd värmepump och fixar varmvatten som är bättre för både plånbok och miljö – året om. Du får hjälp med uppsättning på husfasaden och kopplingen till varmvattenberedaren.

Sen sköter den sig helt själv. Resultatet är kännbart, både i plånboken och för miljön. På ett år kommer du bara betala för en tredjedel av allt varmvatten som används. Dessutom är lösningen det mest miljösmarta alternativet för de med direktverkande el. Just därför är SoletAer det solklara sättet att få varmvatten.

SoletAer_funktion_webb

Produktblad SoletAer MDX solvärmepump

Produktblad SoletAer 260 beredare

:-

Teknisk data:

Höjd: 1650 mm

Bredd: 930 mm

Djup: 370 mm

Vikt: 120 kg

Väggburen

Köp

Vad gör SoletAer unik?

SoletAer har en enkel och driftsäker solvärmelösning utan säkerhetsventiler, expansionskärl och glykolblandning. Den självcirkulerande lösningen är helt utan rörliga delar (endast en liten cirk.pump för färskvattnet) och ger gratis varmvatten när solen lyser på solfångaren under vår, sommar och höst. Den inbyggda luft-/vatten- värmepumpen går in vid behov och därför ger SoletAer alltid varmvatten.

SoletAer har en smart utformning med stor förångaryta. Dessutom fungerar solplåten som frostfälla, vilket innebär mycket färre avfrostningar. Tillsammans med att utnyttja underkylning och överhettning i kondensorn får värmepumpen ett mycket bra COP på ca 2,7 vid en utomhustemperatur på 7 grader. Med solfångaren och rätt placering fås en total årsvärmefaktor på över 3 och ger därför många duschar gratis.

Vill du läsa mer om den unika tekniken i SoletAer? Klicka här